Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

19. december 2010

Natur- og miljøpolitik og kattejammer

Dette indspark er ikke rettet mod enkeltpersoner, men er en generel kommentar til debatten, som den fremstår bl.a. her.

Samtidig er det dog en - berettiget - moralistisk pegefinger! :-)

Situationen for natur og miljø er alvorlig, men er sammensat af positive, negative og neutrale tendenser og strømninger. Og nuvel: de negative er ofte i overvægt. Vores handlen bør bero på en vurdering, analyse og afvejning af de forskellige tendenser.

Hvis vi skal bevare og få troværdighed og slagkraft på det være på baggrund af nøgtern analyse af "positiv", "negativ" og "neutral". - Gentagen forargelse - hvor berettiget den isoleret set kan synes at være - har det med at føre til tab af troværdighed. Det kan ikke igen og igen være "katastrofalt" og "værre end nogen sinde før".

Folk bliver altså trætte af at få uddelt tudekiks, læse om frustrationer og få holdkæft-bolcher. - Vi vil have nogle brugbare analyser, der giver og anviser troværdige handlemuligheder.

Folk bliver trætte i hovedet når de stedse bliver præsenteret for - måske isoleret betragtet berettigede - forargelser over skandaler, men ingen brugbar strategi og ingen brugbare handlemuligheder.

Personligt mener jeg ikke, der på kort og mellemlangt sigt er så mange andre muligheder end at sige "red hvad reddes kan" - og så handle ud fra det. - På det lange sigt - d.v.s. når vi på et tidspunkt forhåbentligt er i stand til at få vendt skuden - vil vi bittert fortryde, hvis vi ikke reddede, hvad reddes kunne - og så gav så meget som muligt at bygge videre på.

Jeg er kort sagt grundigt træt af både forudsigelig forargelse og forudsigelig lalleglad begejstring - når det er troværdig nøgternhed vi har mest brug for nu.

De senest indberettede arter i Naturbasen: