Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

23. december 2010

Vejsaltning - er der ikke noget vi skal overveje her?

Fedtet saltsøle er ubehageligt for hunde, mennesker, cykler, biler o.s.v. Og det fryser på et tidspunkt, hvis man ikke dynger endne mere salt på. Den for biler og mennekser livsvarlige såkaldte sorte is på vejene er en følge af saltningen.

Jeg har i denne ekstraordinære fimbulvinter lagt mærke til, at der egentlig ikke er særlig glat på ikke for tiltrampede sneflader. Tilkørt sne på vejene er ofte heller ikke nær så glat som den sorte is.

Mon ikke man opnår den største sikkerhed ved moderat grusning, hvor det er nødvendigt. Hvis en vej ikke er særlig benyttet, opnår man den største sikkerhed ved at få folk til at nedsætte hastigheden og køre efter forholdene, og ikke tilføre hverken grus eller salt.

Man er måske stadig nødt til at salte enkelte steder ved trapper og tilkørsler - men saltningen man utvivlsomt begrænses rigtigt meget uden at det på nogen måde går ud over sikkerheden.

Jeg tror ikke på, at de smider så meget salt på vejene i Norge og Sverige. Folk har i stedet i en eller anden udstrækning lært at leve med vinteren. - Er det ikke der vi skal hen!?


De senest indberettede arter i Naturbasen: