Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

31. december 2010

Nytårstale: - Når vi får en ny regering!

Og det gør vi nok i det nye år. Der sker nok et politisk skifte - med mindre der sker et eller andet uforudset: Helle Thorning der bliver grebet i at stjæle is i Aldi - eller sådan noget ;-)

Men altså: Jeg er så gammel i gårde, at jeg kan huske den forrige regering og nu afdøde Svend Auken, der var miljøminister og idealist og gjorde en brav indsats.

Det afgørende problem dengang var, at de grønne organisationer og "den grønne faglighed" mistede deres kritiske sans over for deres venner. De blev så at sige en del af statsapparatet og sad tilbage med en ligegyldig orakelrolle.- Det må ikke ske igen!

De er vigtigt at de grønne organisationer og den grønne faglighed er konstruktivt kritiske og lige så kritiske over for den nye regering som den gamle. - Klimaet bliver nok sådan, at vi kan komme lidt videre med mange ting omkring natur og miljø, men træerne vil ikke vokse ind i himlen.

En af de vigtigste ting bliver at arbejde for natur- og miljørettede tilskudsordninger til driften af naturmæssigt værdifulde områder - inspireret af de engelske ordninger, men ikke kopieret efter dem. Vi må fremme samarbejdet mellem offentlige og private ejerskaber af naturområder. Offentligt ejerskab er på ingen måde nogen garanti for fornuftig varetagelse af naturinteresser.

Vi kommer også til at tage et grundigt opgør med den såkaldte trafikmafia, der ustandseligt barsler med flere og flere motorveje og broer, der skal aflaste overbelastede anlæg, men hurtigt selv bliver overbelastede.

Vi skal frigøre os fra den tvangstanke, at lovgivningsmæssig implementering af forskellige natur- og miljøtiltag i sig selv garanterer noget som helst, hvis der ikke er en kritisk offentlighed til at holde fast i hensigten.

Vi skal have en levende natur. Naturen skal ikke på museum. Sagt med andre ord: Vi skal ikke falde på halen over, at der kommer en række nationalparker med et ret tomt indhold.

Vægten i vores bestræbelser skal flyttes fra æstetik til biodiversitet.

Godt nytår!

De senest indberettede arter i Naturbasen: