Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

21. januar 2011

Opstilling af mobilmaster m.v.

Det er en konkret sag fra en konkret kommune og et konkret teleselskab. Vi venter lidt med at sætte navne på for ikke at afspore diskussionen.

Situation: Teleselskabet påstår der mangler en mast for at give ordentlig dækning i lokalområdet. Kommunen foreslår opstillinger ved motorvej/støjvold m.v. hvor masten ikke generer synderligt. Teleselskabet forlanger den opsat i et ekstensivt parkområde med enge, sletter og fredskov. Enden på det bliver, at kommunen og teleselskabet finder frem til at opstille den i fredskov, bl.a. med den fiffige begrundelse, at så undgår man at krænke skovbyggelinjer m.v. Kommunen bedyrer, at det egentlig helst er fri, men er nødt til at give tilladelsen. De man sige "nej", men så påstås der at være noget, der hedder "Masteloven", der gør det muligt for teleselskabet at trumfe opstillingen igennem. Underforstået: så må man hellere lade være at stille sig på bagbenene og finde en forhandlingsløstning.

Gad vide om "masteloven" tilsidesætter fredskovloven?

Jeg er ikke jurist, kun biolog og naturnørd. Kan nogle bidrage med at afklare, hvad der er op og ned her. Har kommunen grundlæggende ret i sine synspunkter?

De senest indberettede arter i Naturbasen: