Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

21. marts 2011

Pakora med brændenælder

Der skal bruges:

Kikærtemel (gram flour)

et par store løg

en rød peberfrugt

hvidløg

Frisk syrlig ost som fetaost

brændenældeskud (masser)

krydderier efter smag (salt, peber, evt. chilipulver m.v.)

Pluk brændenælderne med handsker og nedrullede ærmer. Det er nemmest med en lille skarp kniv eller saks, så man undgår at få rødder og jord med.

Kend dine brændenælder: Høst kun steder, der ikke er forurenet eller sprøjtet med Round-up.

Sæt nældeskuddene i blød i koldt vand.

Hæld sigtet kikærtemel i lunkent vand og pisk kraftigt med piskeris eller elpisker indtil alle klumper er væk og konsistensen er som meget tyk pandekagedej. Lad det stå og hvile en halv times tid og rør op endnu engang.

Hak løg, hvidløg og peberfrugt ret fint, f.eks. ca 4 x 4 mm.

Vask nældeskuddene igennem en pastasi eller lign, så evt. småinsekter bliver skyllet væk.

Steg løg, hvidløg, peberfrugt et par minutter i olie ved høj varme på en pande. Fjern grøntsagerne og steg nældeskuddene samt krydderier også i olie. Fortsæt et par minutter endnu eller indtil nælderne er faldet helt sammen og møre. Hak de stegte nælder med en kniv og bland med de andre grøntsager.

Bland nu det hele sammen i kikærtedejen og smuldr lidt feta ost i.

Varm olie på stegepande eller en rundbundet gryde (det sidste sparer på oliemængden). Temperaturen skal være mellemvarm eller lidt under.

Anbring nu klatter af dejen i den varme olie og vend disse )ligesom frikadeller), når den første side er blevet gylden.

Anbring på køkkenrulle på en tallerken.

Nu kommer det vigtigste: prøvesmag de første og tilsæt evt. mere salt og krydderier. Virker pakoraerne lidt tørre, skal der tilsættes en smule ekstra vand til dejen. Flyder de helt ud på panden skal der tilsættes en smule mere kikærtemel. Er de blevet brune udenpå og rå i midten er temperaturen for høj og der skal skrues ned. Man skal stile efter en tykkelse på ca en cm.

Spises som proteinrig snack i madpakken, til en øl eller som tilbehør til ris, pasta, linser, kød - eller hvad man har lyst til. Man kan også blande en håndfuld frosset grønsagsblanding (f.eks. gulerod, ærter, blomkål, majs)i (det skal være optøet og steges med de andre grøntsager i olien)

Pakora er bedst friske eller samme dag som de er lavet. Har man fået blandet en stor portion dej kan man stille dejen i køleskabet og stege friske dagen efter.

Jens

De senest indberettede arter i Naturbasen: