Hold da... høns. Gad vide, hvad jeg har spist?
Jeg læste sidste sommer i en artikel et sted i dagspressen, at arter, der var under overvejelse som nye "salaturter" omfattede hønsetarm, som skulle have en frisk, ærte-lignende smag. Vi havde masser af hønsetarm i haven, så jeg plukkede en del til salaten sidste sommer. Det smagte godt. Nu er det snart ukrudts-årstid igen, så jeg tænkte det var værd at chekke, om der var giftige alternativer, man kunne forveksle med. Jeg begyndte med at slå op under hønsetarm herinde i felthåndbogen. Det var ikke MIN hønsetarm!! Botanik er sandt at sige mit svage område i biologien. Hønsetarm kendte jeg dog LANG tid før jeg begyndte at læse biologi: Min mor lærte mig, hvordan man kunne kende den ved at rykke de bløde, lysegrønne stængler over, så "tarmen" kunne ses. Den var en meget almindelig ukrudt i min barndomshave: lav, krybende, lysegrøn med små hvide blomster. Jeg fodrede kanin med den. Bare et problem: Min mor tog fejl! Det var ikke hønsetarm! Nu har jeg bladret rundt herinde, og tror jeg er kommet frem til, at den plante jeg lærte at kende som barn i virkeligheden hedder almindelig fuglegræs: www.fugleognatur.dk...show_message Den ligner enormt. Kan den forvekles med noget? Er der andre der har spist den? (evt. endda med vilje? :-)) |