Svampes evt. giftvirkning
Jeg har tit spekuleret over evt. skadevirkninger fra svampespisning. Eksempelvis har Alm. Netblad som bekendt givet organ-svigt efter flere ganges indtagelse. Ved Tågetragthat står at nogle kan have problemer med at tåle den, og ved andre såkaldt spiselige står at de kun må spises efter stegning/kogning. Som eksempel kan nævnes Mørk Honningsvamp. Er der nogen steder hvor man kan se svampe registreret i giftrangorden? F. eks. Karl Johan og Champignon som kan spises rå. Næste gruppe dem der skal steges/koges. Evt. andre? Til slut de giftige. Jeg tænker her på folk der har lyst og interesse for svampe og svampespisning, men som har organer der ikke er i topform. Jeg spurgte engang en læge, hvis reaktion var at det ville hun da aldrig turde. Det blev jeg ikke meget klogere af. Udelukke svampe af menuen er selvfølgelig en mulighed. Er der nogen der har forslag til belysning??? (i) |