Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

22. juni 2011

Rørhat?

Endnu en gang fra græsplænen i Vorup ved Randers.

Fra tidligere tråd: "Disse svampe er fundet i græs/mos-plæne på sandjord, der ikke er blevet gødet/kalket de sidste 15 år.

Sollys er der kun et par timer om formiddagen, lokationen er for foden af en nordøstvendt skråning med gammel krat/skov (diverse løvtræer bøg, birk, ahorn, røn og hestekastanie, samt nogle få nåletræer) der ikke har været rodet op i de sidste mange, mange år, i Vorup ved Randers - inden for bygrænsen."

Kan denne godkendes som Dugget rørhat?

Har kigget på Svampeatlas og de afbillede svampe der ligner rigtig meget min.

Eksemplaret er godt en uge gammelt (kommet siden der blev slået græs sidst) Hat ca 40 mm bred nopret mørk brun tør hathud. ved gennemskæring ingen farveændring (hvidgul). Hathud rødligt/purpur indad mod kødet.

Stok svagt klæbrig, tykkest ved basis ca 20 mm og tilspidset nedad under basis - kan ses på ill 3. Ved gennemskæring en anelse blåning i bunden straks og derefter kraftig blåning i løbet af 5 minutter som det fremgår af ill 3. Stokken er opspækkende som det også er tilfældet på billederne på Svampeatlas

Rørene svagt gule, mørkner ved berøring.

Smag mild

Mvh Jan



Foto: Jan Lyngby

De senest indberettede arter i Naturbasen: