Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

24. juni 2011

Hyldeblomstchampus

Breckling´s Hyldeblomstchampagne

10 store hyldeblomstskærme (eller 15-20 små)

10 l. koldt vand

250 ml. hvidvinseddike

1 usprøjtet citron i skiver

1 kg (økologisk) sukker

Læg blomsterskærmene i en rengjort spand sammen med de øvrige ingredienser og dæk til med et rent klæde. Lad blandingen hvile ved stuetemperatur i 3 døgn. Rør i blandingen en gang i mellem.

Gør flaskerne rene (jeg bruger 1,5 l. Coca-colaflasker med skruelåg, de kan holde til trykket) og skyl dem til sidst i varmt vand tilsat lidt Atamon.

Filtrer herefter Hyldeblomstvædsken gennem et rent klæde og hæld den på flasker.

Lad flaskerne stå endnu et par dage ved stuetemperatur. Når der bankes let på flaskerne, og der dannes små bobler, er de klar til lagring ved kældertemperatur, ca. 10-15 grader. Nu varer det 2-3 måneder inden de kan serveres.

God fornøjelse.

-Torben.








De senest indberettede arter i Naturbasen: