Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

27. juni 2011

Overdrevene - begrebet og registreringen

Hej

Nu har jeg kigget på den her gamle sag fra Naturklagenævnet vedr. den tvetydige forståelse af overdrevene,- den som er baseret på det historiske og kulturelle og så den hvor overdrevene ses ud fra det biologiske. www2.nkn.dk...NKO-238---overdrev

Sagen er gammel, og jeg kunne godt tænke at vide om at der er lå en nyere og mere principiel tekst herom? Som der pointeres her: "fordi overdrevet som naturtype kan indfinde sig i løbet af relativt få år på tidligere dyrkede marker, afhængig af jordbundsforhold og omgivende vegetation."... Altså er det ikke kun bundet på de arealer som kan dateres tilbage som udmark, hvor egentligt markdrift ikke eller sjældent har været tilfældet. Synes det er interessant mht afgørelse i de tvivlssager/gråzoner, hvor det biologiske overdrevskarakteristik netop står og vipper frem og tilbage. Findes der sådanne sager og hvad er der af erfaring derude med gennemførelse af overdrevene som §3, hvor den står og vipper?

Mvh Danny

De senest indberettede arter i Naturbasen: