Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

30. juni 2011

Le Tour de Nature - vi starter forfra.

Le Tour de Nature - vi starter forfra.

Prologen er allerede igang her på førstedagen - de mange deltagere går hvileløst rundt, inden de skal i sadlen og varme op til den kommende måneds strabadser i den storslåede danske natur.

21 spændende etaper skal gennemleves, før vi når frem til målet den 21. juli.

Vi skal opleve betagende naturscenerier, smukke planter og svedende cyklister. Måske får vi lov at opleve skarpe skud fra svogerBjarne eller Per på slap line i orkideerne - forventningerne er store - måske ser vi nogle af deltagerne i cykeltricot. Kan Jørn på heden holde distancen med fine billeder af Klokkelyng eller smutter Ella Margrethe indenom i en skarp kurve med en overraskelse fra haven. Gerner og Henry lurepasser vanen tro nede i feltet og afventer det helt rigtige tidspunkt til et angreb. Einar er med sin hurtige pedalering en af favoritterne til at vinde de indlagte spurter, men Mats er kendt for at overraske, når det ser allermest kritisk ud. Med den planlagte Grønlandstur og vakre fjeldplanter er Knud i en stærk position til at vinde den prikkede bjergkasket, mens andre må klare sig igennem stigningerne med rigeligt bagerbrød i groupettoen bagest i feltet. Botanisering på de stejle nedkørsler kan hurtigt ændre alt - måske løber der en kat over vejen eller hele feltet afspores ved synet af Lises bagværk. Dramatik, favoritters fald fra tronen, de upåagtedes triumf - en ting er sikkert, det bliver ikke Leth.

Der kæmpes om:

Den grønne kasket som går til den bedste spurt og turens største overraskelser.

Den prikkede bjergkasket som går til de bedste skud fra skrænter, bakker og fjelde.

Den gule førertrøje tilfalder naturligvis deltageren med de fleste indlæg.

Per har lovet at føre pennen og holde styr på classementet. Hvem lægger sig i front på førstedagen?

Lad touren begynde.

NB: Tråden fortsætter efter tourens afslutning den 21. juli i et mere roligt tempo til månedens udgang.


Foto: Jens Christian Schou

De senest indberettede arter i Naturbasen: