Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

18. august 2011

Miljøministeren vil ikke overholde EU regler.

I Fuglebeskyttelses området Gribskov driver man sommerfældning i fuglenes yngletid. Rødrygget Tornskade plus fire andre arter er udpeget til at skulle have gunstig bevarings status i denne skov. I de to år denne industrielle træfældning er foregået, er Rødrygget Tornskade bestanden gået ned med en tredjedel.

Caretakerne har direkte set, at 10 reder er blevet nedlagte. Distriktet uddeler GPS og fuglenes reder indtegnes på kort, men betingelserne for fuglene bliver så dårlige idet deres reder i kvasbunkerne fjernes. Fuglene tvinges væk og får ikke muligheder for at yngle. Rødrygget Tornskades biotop er i kvas bunkerne, hvor mus og insekter samles. Bunkerne bliver nu omdannet til træflis. EU har lige stævnet Danmark for ikke at overholde EU vandrammedirektiv. Fortsætter denne ødelæggelse af livsbetingelserne i Natura 2000 områderne, kan jeg ikke se andet end at dette må føre til endnu en stævning. Danmark har vedtaget Fuglebeskyttelse-og Habitat direktiv, hvor der står at økonomiske hensyn ikke må vægtes tungere end beskyttelsen!

De senest indberettede arter i Naturbasen: