Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

5. december 2006

Indspark til fotodebatten

Hej alle

Jeg synes, der er en tendens til, at vi gang på gang diskuterer, hvorvidt de mange fotokommentarer og karaktersystemet er på sin plads eller ej.

Jeg har følgende mindelige indspark:

Når galleriet modtager billeder af "nye" arter (eller arter, som kun findes med et eller to fotos i forvejen), handler det oftest om feltbestemmelse - at gøre siden mere komplet. Derfor er der ikke umiddelbart nogen grund til at kommentere det fototekniske, med mindre det efterspørges; de fleste fotografer ved godt, at billedet måske ikke er ideelt, men det modsvares af, at det er en "ny" galleri-art.

Anderledes forholder det sig selvfølgelig med musvåge #400 eller admiral #250 eller majgøgeurt #50. Her giver det jo godt mening at diskutere det "perfekte" naturbillede, for det er motiver, som de fleste har et forhold til. Og hvis folk gerne vil have kritik, fx via karaktersystemet, er det ligeledes oplagt, at man kommenterer.

mange hilsner

Morten DD - udstyret er ikke i orden ;-) og derfor er billederne ofte under middel!

De senest indberettede arter i Naturbasen: