Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

29. november 2004

Bjergpiber/Skærpiber?

Er der nogen her på forumet, der kan være behjælpelig med en klar beskrivelse af forskellene på disse to arter, som tilsyneladende ofte ses sammen. Er der sikre feltkendetegn. Jeg har af og til set skærpibere og måske bjergpibere, men har aldrig med sikkerhed kunne udskille bjergpiberne.

Er der udover evt. dragtkendetegn også forskel på stemme/kald og adfærd.

Sidste år sås der tilsyneladende et hav af bjergpibere, hvilket undrer mig i det den tidligere har været at betragte som raritet på vores kanter. Det virkede næsten som om at der blev indrapporteret flere bjergpibere end skærpibere er dette et udtryk for at arten har været totalt overset tidligere og blevet regnet for skærpibere eller udtryk for at nogle ser det de vil se for at få deres krydser.

Er der nogen forklaring på hvorfor de to arter ofte ses i samme flokke, når skærpiberen kommer nordfra og bjergpiberen sydfra - eller er nogle af de nordlige skærpibere blevet omdefineret til bjergpibere.

På galleriet er der kun foto af skærpibere, det kunne være rart hvis nogle kunne berige galleriet med billeder af sikre bjergpibere i vinterdragt.

mvh

Bent Juhler

De senest indberettede arter i Naturbasen: