Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

24. november 2011

Hættemåger og Hjejler

Når man som fuglekikker og fotograf begynder at kede sig, så kan man lige så godt lægge mærke til, hvad der sker med Hjejle flokken når de raster.

Der rastede ca. 400 Hjejler på marken, ned til fjorden, ved Gamborg Fjord på Fyn. Engang imellem blev de jaget op af Havørnene eller Fjeldvågen, men de satte sig hurtigt igen det samme sted. Hvad der er mere usædvanligt er da hjejlerne havde været heldig med at finde en orm, så var hættemågerne over dem, hættemågerne jagtede Hjejlerne hen over markerne for at få dem til at smide ormen, engang imellem, lykkes det Hættemågerne, at få ormen andre gange var Hjejlerne for hurtige. Samme mønster hver gang Hjejlerne lettede da en rovfugl kom for tæt på og efter et par omgange satte de sig igen, og kort efter kom også hættemågerne luskende, sjov adfærd, næsten som at se Kjover og Terner. Måske du har set det samme eller hvad ?


Foto: Bent Carstensen

De senest indberettede arter i Naturbasen: