Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

22. februar 2012

Ny familie af primitive ormepadder fra det nordøstlige Indien

Det er ikke hverdagskost, at der beskrives en ny familie af vertebrater, men det er altså netop sket inden for paddernes verden!

Molekylære undersøgelser har vist, at en gruppe indiske ormepadder bør henregnes til en særskilt familie, Chikilidae, som skilte sig ud fra sine afrikanske slægtninge i tidlig Kridttid for 140 millioner år siden. Disse padder har faktisk været kendt i over 100 år, men arten Herpele fulleri har været anbragt i den store indiske slægt Gegeneophis og den velkendte globalt forekommende familie Caeciliidae. Nu er artsnavnet for fulleri blevet til Chikila fulleri, som indtil videre er slægtens og familiens eneste formelle art. Men tilsyneladende venter seks andre Chikila-arter på at blive beskrevet, baseret på mtDNA.

Forskerne har også brugt megen tid i felten på at opspore flere af de særlige ormepadder. Disse i udvokset stand blot 10 cm lange ormepadder har vist sig at have yngelpleje, idet et forældredyr passer og vogter æggene, indtil de klækkes efter små to måneder.

www.dailymail.co.uk...Chikilidae-New-species-legless-amphibian-discovered

Skulle du være interesseret i en pdf med den originale artikel fra Proceeding of the Royal Society B (London 2012), så send mig din emailadresse.

Venligst

Henrik Bringsøe

De senest indberettede arter i Naturbasen: