Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

1. maj 2012

En online verdensflora på vej

Første skridt var færdiggørelse af en liste over alle kendte arter af planter på land (thePlantList.org). Nu er listens hoveddrivkrafter, Kew og Missouri botaniske haver, gået sammen med Edinburgh og New York botaniske haver om næste skridt, nemlig at udvikle en flora gældende for hele verden. Der regnes med, at den vil komme til at indeholde beskrivelser af omkring 400.000 arter!

Sidstnævnte skridt sker dog som første skridt i den strategiske plan 2011-20 for biodiversitet som vedtaget på en konference af medlemmerne af biodiversitetskonventionen (Convention on Biological Diversity), - oprindeligt en udløber af UN Environment Programme''s arbejde og siden Rio 1992 godkendt af 193 lande.

www.kew.org...index

Som det fremgår af artiklen, vil mere end 100 års botanisk publikationsvirksomhed indgå ved kompilering af data for floraen, - en ikke helt snoldet og simpel opgave at se frem til. Det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at forløbe, og om den deadline, der er sat til 2020, kommer til at holde.

De senest indberettede arter i Naturbasen: