Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

6. juni 2012

hvem har spist solsortens æg ?

Vi havde, ligesom sidste år (faktisk har hun genbrugt reden), en solsort til at ligge på æg i vores skur. Sikkert og trygt, troede vi.

Sidste år, gik det rigtig fint indtil ungerne hoppede ud af reden og skaden stod på den anden side og hakkede dem alle sammen til døde eller fløj med dem for at "tabe" dem på jorden :(

Nu her, har vi gået og ventet de sidste par dage på at æggene skulle klække men forleden morgen vågner vi op til et skrækkeligt syn. Havde godt hørt de havde pippet meget højlydt tidligt morgen, og da vi kommer ud er reden fuldstændig ødelagt, hevet ned sammen med det den hang på. Æggene er væk, det eneste der ligger tilbage er en halv skal og en ufødt unge.

Tænker så, HVEM kan have taget æggene og ødelagt reden sådan ? Der var ikke lyd fra skaderne på det tidspunkt hvor vi mener det skete, så tror næsten ikke det kan have været dem.

Jeg ved vi har ildere i området, kan det have været sådan en ? Går de efter æg ? Vi har selv tam ildere og jeg ved de er gode klatrere.

Eller kan det bare have været en kat ?

De senest indberettede arter i Naturbasen: