Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

6. juni 2012

Solsorteunge "i pleje", spørgsmål og bekymringer

Vi har fredag d 1. juni taget en lille dunet solsoteunge ind, som muligvis er hoppet ud af reden for tidligt. Vi har madet ham op siden da, og den ser ud til at klare sig flot.

Den kan nu svæve små 2m og er så småt begyndt at interessere sig for mad den selv skal plukke op /tørrede melorme og regnorme vi har gravet op).

Jeg vil gerne høre lidt til hvornår den kan sættes ud. Den har ikke fået lange vingefjer endnu,men er næsten dunfri på nær lidt der sidder igen på vingerne. Vi sætter ham i en kasse med jord og regnorm af og til så han kan gå og rode efter dem, da vi har læst os frem til at de er hovedføde for solsorte.

Han opsøger os når han er sulten til trods for, at vi har prøvet at ha så lidt med ham at gøre som muligt. Jeg er lidt bekymret for hans muligheder når vi sætter ham ud. Om han vil opsøge mennesker, og om han i det hele taget kan finde ud af at klare sig selv og finde mad og alle de andre ting han skal kunne.

Er der nogle der kan komme med gode råd?

Vi har givet ham opblødt killingemad iblandet en lille smulle æggeblomme i sprøjte, og halve melorme som vi lader falde ned i hans åbne næb, men han kan ikke helt finde ud af at spise selv endnu.

På forhånd tak :)

VH Fie

De senest indberettede arter i Naturbasen: