Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

6. juli 2012

Musvit i redekasse med unger

Hej - vi har en redekasse med kamera og i de sidste 2 vintre har der været en enkelt musvit der har brugt den som overnatningssted, men endelig her først i juni blev der lagt 10 æg, nej hvor spændende. Vi så alle blev udklækket men efter et par dage var der kun 9 unger og efter 14 dage var der pludselig kun 4 tilbage. efter udklækningen gik der et par dage hvor farmand holdt sig væk, men han kom dog og hjalp til. hvad er der sket med de andre unger? de var bestemt ikke store nok til den vide verden. af de sidste 4 var den ene meget lille og forpjusket og det så nærmest ud til at forældre havde opgivet den, den fik ikke ret tit mad. og her i eftermiddags kunne den ikke engang løfte hovedet for at få mad når mor og far kom. den er nu død og ligger stadig i kassen.

Men nu kommer det rigtig sjove. Lige pludselig var der en fremmed fugl i reden. jeg tror nok det er en gråspurv, men jeg er ikke sikker, den er lidt større end musvitterne og den har et kraftigt næb.

Er der nogen som ved om sådan noget sker tit? og vil forældre ikke jage den fremmede ud? den tigger ikke mad når forældre kommer.

med venlig hilsen Jan og Jette, Rønnede

De senest indberettede arter i Naturbasen: