Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

17. august 2012

Forbud mod pesticider på offentlig grund og i private haver

Her i dette forum er der taget mange livtag omkring konventionelt kontra økologisk landbrug og de dertil hørende dyrkningsmetoder. Det er ikke mit ærinde her. Men ingen er vist i tvivl om, hvor jeg står.

Et andet skridt på vejen, hvor der måske kan skabes bredere enighed i vores kreds, er et forbud mod anvendelse af pesticider og andre ikke-økologiske bekæmpelsesmidler i private haver og på offentlig grund.

Der er to enkle sæt lovgining, der skal implementeres:

Statslige, kommunale og halvoffentlige institutioner er underkastet generelle lovgivninger. Her implementeres simpelthen en lovgivning, der siger, at der ikke her må anvendes pesticider i driften af de pågældende institutioners arealer.

Der implementeres en lovgivning, der siger, at man kun må anvende pesticider, hvis man har et "sprøjtecertificat". Dertil nogle bestemmelser om, at anvendelse ikke må ske i skov, på øvrige naturarealer og i bymæssige bebyggelse, d.v.s. uden for landzone, og hvor der ikke er landbrugspligt.

Disse tiltag vil få stor betydning i en række tilfælde. Tnæk f.eks. på Bane Danmarks arealer og arealer langs veje og i vejudfletninger.

Er det udtryk for: "Lad os tale om noget andet!" - Måske! Men det er alligevel ret væsentligt.


De senest indberettede arter i Naturbasen: