Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

9. februar 2005

En kølig modtagelse

Vi bor i en almindelig parcelhushave der grænser op til en lund af graner og birke. En lille skovsø ligger inde mellem træerne, dog lyseksponeret. Her til formiddag var samtlige fugle oppe omkring et grantræ og markere, lige fra gærdesmutte og topmejse til gråkrage og husskade. Alene solsort var der en 10-12 stykker af. Der lød næsten det samme spektakel som når de har spottet en ugle – noget med lige at skulle hen og alarmere, og så lynhurtigt tilbage i sikkerhed i krattet.

Jeg stillede mig ud med kameraet; det kunne jo være noget helt uventet. Måske noget andet end en natugle. F.eks. en mår der om et øjeblik kom susende ud fra træet.

I nat røg temperaturen ned på 7,1 graders frost her hos os. Måske var det derfor, det var en musvåge der pludselig lettede fra den mørke gran. Det er ret usædvanligt med musvåge så tæt ved villabeboelse, dog har vi et par gange tidligere oplevet en musvåge siddende f.eks. i toppen af en busk. De ser altså lidt overdimensionerede ud i de omgivelser!

At der dog kan være fine oplevelser også over villahaver, ser vi hver sommer når f.eks. hvepsevågerne glider forholdsvis lavt henover og ofte i pædagogisk korrekt næsten-selskab med en musvåge, så man kan få banket forskellene på plads. Man skal bare se op en gang imellem. Sidste sommer hang der pludselig en vandrefalk lige over os med en spurvehøg på træk. Falken kredsede fint og længe over os – hvis ikke vi havde fotograferet hændelsen havde vi næsten ikke kunnet tro det bagefter.

Vh/Peter


De senest indberettede arter i Naturbasen: