Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

18. marts 2007

Gjerrild Nordstrand, 18. marts 2007

Hm..... Vinden var kun frisk, måske hård i vindstød, men retningen var SV, og så stod det ned i stænger, da jeg i morges troppede op på Gjerrild Nordstrand i tryg forvisning om, at der ikke kom et øje, og jeg straks kunne okse hjemad igen.

Men det blev til imponerende 10 deltagere (DOF'ere er seje (y)), der i løbet af små to timer stred sig igennem et stadigt værre vejr og et absolut fåtal af fugle.

Af trækkende fugle bemærkes kun en lille håndfuld grønsiskener og engpibere, fra vadefuglefronten blev det til et par strandskader, store præstekraver og omkring 20 sandløbere, mens småfuglene bød på en lille flok halemejser og - som det mest spektakulære - årets første gransanger for undertegnede og de andre deltagere.

Ude på havet var der allerede meget højvandet, og de sædvanlige sandbanker var for længst oversvømmet. Det blev kun til godt 100 ederfugle, lige så mange sortænder, lidt hvinænder og en enkelt krikand. Den lave sigtbarhed umuliggjorde suler og andet godt, så der blev hurtigt lukket og slukket. 29 arter var det særdeles beskedne udbytte.

Af botanik blev kun bemærket nogle meget stikkende tornblad, som allerede var i blomst. Der var ingen, der havde mod på at kigge efter insekter og edderkopper....

Så lad os bare sige, at det kun kan gå fremad, når næste tur løber af stablen den 1. april. Håbet er lysegrønt :-)

På billedet er deltagerne foreviget i en vandret slag-slud-byge; alle var enige om, at det var svært gengive elendigheden - men den var der!


Foto: Morten DD Hansen

De senest indberettede arter i Naturbasen: