Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

11. november 2003

Ny bog: Vildtarter og jagttider

Gads Forlag har i samarbejde med Danmarks Miljøundersøgelser (DMU) netop udgivet bogen "Vildtarter og jagttider". Bogen er skrevet på baggrund af den viden om vildtbestande og jagtudbytte, der er udarbejdet til den netop vedtagne jagtlovsrevision. Bogen indeholder derfor den allernyeste viden om de 45 vildtarter, der har en jagttid.

Foruden gennemgangen af de enkelte vildtarter indeholder bogen en let tilgængelig beskrivelse af, hvorfor vildtbestande går op og ned i størrelse. F.eks. belyser den, hvordan jægere i nogle tilfælde blot høster af et overskud, der ellers ville være gået tabt, mens de i andre tilfælde så at sige tærer på kapitalen.

Bogen forklarer også, hvad der menes med bæredygtig jagt. Om jagten drives bæredygtigt eller ej afhænger bl.a. af, hvor mange stykker vildt, der nedlægges, og hvornår på året det sker. Man kan derfor – viser bogen – bruge jagttiderne som et middel til at gøre jagten så bæredygtig som muligt.

Det er imidlertid også afgørende, hvor meget vildtet forstyrres. Jagtlige og andre forstyrrelser kan nemlig hindre vildtet i at fouragere og raste. På dette felt er oprettelsen af reservater et godt redskab. Bogen beskriver derfor de allerede oprettede reservater og gør status over deres betydning. Endelig indeholder bogen oplysninger om den rolle, anskydning spiller.

"Vildtarter og jagttider" er fuld af værdifuld information for enhver jæger – og så er den lige så værdifuld for ikke-jægere, der har en mening om jagt eller som "bare" er interesseret i den danske natur og dens dyreliv.

Vildtarter og jagttider. Thomas Bregnballe (red.). Gads Forlag/DMU. 148 sider. Kr. 69,00 inkl. moms.

Bogen kan fås hos boghandleren, men kan også downloades gratis på www.dmu.dk.


Foto: Fra bogen

De senest indberettede arter i Naturbasen: