Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

1. april 2007

Gjerrild Nordstrand, 1. april 2007

Det var frostvejr, der lå ærtesuppe-tyk tåge nede midt på Djursland, men oppe på Gjerrild Nordstrand stod solen op til en næsten skyfri himmel over hovedet på de 18 deltagere på denne årets anden Gjerrild-tur.

Det kunne kun blive bedre end sidste gang.

Morgentrækket begyndte med en rørhøge-han, som lige ved solopgang gik mod øst. En times tid senere var han dog tilbage og gik i gang med at bygge rede det sædvanlige sted SV for obsposten.

Småfugletrækket var pænt uden at være prangende. Adskillige store blandede bog-/kvækerfinkeflokke trak mod øst iblandet lidt jernspurve og tornirisker og enkelte grønsiskener. Et par bjergirisker hjalp med at opbygge artslisten. Lidt små korsnæb og misteldrosler tourede rundt uden helt at kunne bestemme sig. I buskene var der godt med gransangere, som sev igennem. Mere usædvanligt var de mange udtrækkende krager; det er vi ikke så vant til at se.

Op ad dagen begyndte solen rigtigt at varme, men rovfuglene holdt sig godt nok noget tilbage. En håndfuld musvåger og en tårnfalk begyndte at skrue, enkelte spurvehøge trak ud, og først til allersidst kom en rød glente forbi ude i disen. Af andre godbidder skal nævnes to bjergvipstjerter, en hedelærke, 6 havlitter og 1 sortspætte, som nærmest alle blev opdaget umiddelbart efter, at turlederen havde krævet det 8-)

Som rosinen i pølseenden fandt vi - på kommando af Anders Bojesen - en sørgekåbe, som holdt et hvidt c ved selskab. Det var stort.

Sådanne ture vil vi gerne se flere af! Et forrygende vejr, rare deltagere og pænt med fugle. 64 arter er nydeligt på en 1. april - og så er det ikke engang en aprilsnar.

Gjerrild-obs. kan ses her www.fugleognatur.dk/lokalitet...

Billedet viser deltagerne i forårssolen, et hvidt c, en dejlig sandløber samt dagens sortspætte.


Foto: Morten DD Hansen

De senest indberettede arter i Naturbasen: