Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

24. januar 2013

Ny skolereform giver gode muligheder for at bringe natursynet i spil for de yngste

Tanken om en mere sammenhængende skoledag med en længere skoledag, hvor også andet end klassetimer/konfrontationstimer bringes i spil.

Hvis Kommunernes Landsforening i forhandlingerne med lærerforeningen bliver frugtbar er der en motorvej for at bringe frivilligkompentencer ind i skoledagen.

Foreningsdanmark kan få en meget kraftig påvirkning af børnenes skoledag, hvis vi er vakse ved havelågen.

Idrætsforeninger, spejdere, fritidsklubber og vores naturforeninger får en platform til at bibringe poderne et kvalitetsløft inden for skolernes tilgang til de forskellige områder. Hvorfor skulle DN, DOF, Natur- og Ungdom, Musikskole og Sportsklubber og andre ikke stå i kø for at være garanter for dette kvalitetsløft til gavn for vores børn og unge.

I stedet for at vi nørder rundt i diskusioner om hvordan vi griber landspolitik og naturforvaltningen an i et snævert forum, så kan vi her komme ind i kernen og sikre de næste generationer et fornuftigt og givende natursyn. Er vi parate til det og er det ikke det vi bør have fikus på og lave en strategi for.

Idrætten og musikskolerne er allerede på banen og det er godt, men det bør naturorganisationerne også være. Hvordan sætter vi vores frivillighed i spil i den kontekst. Jeg har ikke et bud, men med en 7-8 timers skoledag, bør vi have en plan for det vi kan tilbyde inden andre løber med det hele.

En bioligitime med Morten DD eller Poul Evald eller andre i løbet af skoledagen skal nok give pote. Vi har mange naturfreaks der forstår at formidle, så lad os komme ind i kampen her også.

mvh

Bent Juhler

De senest indberettede arter i Naturbasen: