Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

1. marts 2013

Vildsvin i Danmark

Der er er formentlig allerede, i hvert fald i Sønderjylland.

epn.dk...article5226706.ece

Den sidste statistik taler om henved 200 afskudte dyr.

Vildsvin vil kunne give den danske natur noget tiltrængt dynamik.

Samtidig vil de være oplagte byttedyr for ulven, der kan være med til at holde bestanden i sund balance, og der vil garanteret også bolive noget til jægerne. - Jeg lover hermed at snakke pænt om jægere, der driver fornuftig og bæredygtig jagt på en betydelig vildsvinebestand i fremtidens Danmark. ;-)

Indvendingerne kommer især fra landbruget, men er ulogiske og lidet gennemtænkte. Man tænker især på risikoen for udbredelse af svinepest. Og man tænker vel også på hensyn til frilandsgrise.

Indvendingerne er lidt morsomme:

I: Nogle af de samme landmænd, som er imod vildsvin i Danmark, har ingen betænkeligheder ved at foretage store investeringer i f.eks. Polen og Rusland, hvor der er men meget stor vildsvinebestand og også en hel del ulve.

II. Der er store vildsvineestande i alle vore nabolande. Der er betydelige vildsvinebestande i Nordtyskland, som ligner Danmark meget m.h.t. landskab og landbrug (nå, ja - landbruget er knap så intensivt, landskabet er lidt mindre ødelagt og der er lidt mere natgur, men alligvel!).

III. Man kan sagtens lave effektiv hegning for frilandsgrise, jfr. diskussionen om ulvehegning ved får.

Vi kan, skal og vil ikke længere tolerere at landbruget i Danmark skal diktere så mange ting omkring natur og miljø.

Der blive ingen aftaler mellem naturinteresserne og landbruget, før alle parter erkender, at der skal gives væsentlig mere plads til naturen i fremtidens Danmark.

De senest indberettede arter i Naturbasen: