Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

17. marts 2013

Er genopretning af vådområder og vandløb hul i hovedet?

Hej

Det bliver tit påtalt at der bliver brugt alt for mange penge på vores vandløb og vådområder. Pengene burde istedet bruges på tørnaturen - hævdes det. Jeg vil påstå at vi bør sikre både tørnaturen og vandløbene.

Over 4,5 tusind har været inde og se laks og ørreder forgæves forsøge at forcere en dambrugsopstemning i Ansager Å: -vimeo.com/34249024 og over 3 tusind har kikket med når laksene forsøgte at forcere den nu nedlagte dambrugsopstemning, ved Meyers dambrug i Sig, i Varde Å: - vimeo.com/8955210 Lad os blot sige at der er en hvis interesse.

Laksens yngel er nødvendig for at den extremt sjældne flodperlemusling kan yngle i Varde Å. Muslingens yngel lever nemlig som snyltere på lakseynglen. Genopretningen af Varde Å hjælper laksene , ørrederne, snæblerne, havlampretterne, flodlampretterne, flere andre vandrefisk som kunne tænkes at gyde i åen - og odderen. Siden genopretningen er den grønne kølleguldsmed og bæveren genindvandret. Det har ikke været forgæves. Flere gode naturområder skaber mere af det samme og hjælper de truede arter, med at skabe flere områder de kan leve i og dermed antallet af individer. Det er individernes antal der afgør om en art er truet !

De senest indberettede arter i Naturbasen: