Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

25. april 2007

Savisanger v/Brabrand Sø

Hermed en opfordring, især til folk på Århus-kanten: Der raster for tiden en Savisanger ved Brabrand Sø - så hvis man aldrig har hørt eller set denne fugl, er chancen optimal lige nu. Selv om den hovedsanglig synger om natten, kan den i disse dage nemt høres dagen lang ved Stautrup-tårnet syd for søen; den sidder ofte i toppen af sivene ca. 50 m fra tårnet og synger. Man ser den hyppigt flyve til og fra sine sangposter.

Men - sangen er frem for alt ret enestående, selv om den virker helt maskinagtig (man tror først, at der er et eller andet galt med elektriciteten et sted i nærheden...) - nærmest som et moderne elektrisk vækkeur. Den ligner Græshoppesangerens: en cikadeagtig snurren. Men hvor Græshoppesangerens sang virker to-tonet, fordi man hos denne kan høre, at de enkelte led i sangen skifter (lynhurtigt) mellem to frekvenser, virker Savisangerens en-tonet.

Savisangeren er en meget sjælden ynglefugl i DK, og antallet af fugle her i landet svinger en del fra år til år. De fleste anses for enlige hanner. Typisk høres mellem 10 og 20 syngende hanner årligt.

vh/Peter

De senest indberettede arter i Naturbasen: