Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

6. maj 2013

Villerslev Mose: Thisted Kommune underkendt af Natur - og Miljøklagenævnet

Der er for få dage siden faldet afgørelse i sagen omkring Villerslev Mose i Thisted Kommune, hvor ejeren af Villerslev Mose og Sydthy Fiskeland Thorvald Thomassen bl.a. havde påklaget kommunens godkendelse af udspuling af dræni okkerfølsomt område til hans fiskesø og mose. Kommunen har tidligere vedgået fejl omkring sagsbehandling i #3-sager, som ejeren også har rejst.

Hør og læs om afgørelsen på DR4-midt/vest her:

www.dr.dk...#noPopup

Jeg vil i senere indlæg linke til Natur- og Miljøklagenævnets konkrete afgørelse.

Sagen er meget vigtig og principiel, fordi afgørelsen faktisk siger, at landbrugets såkaldte fri dræningsret er begrænset af hensyn til natur og miljø. Thisted Kommune har reelt administreret ud fra, at den såkaldte fri dræningsret "overrulede" anden lovgivning.

Omtalen på DR4 midt/vest er meget sigende, men angår sådan set kun toppen af isbjerget. Thisted Kommune - og flere andre kommuner - har administreret på en meget landbrugsvenlig og meget lidt natur- og miljøvenlig måde, når det gjaldt love og regler omkring naturbeskyttelse og miljø. Faktisk har Thisted Kommune erkendt, at man i flere sager har administreret imod lovgivningen, bl.a. §3-bestemmelser. Man har haft et meget tæt samarbejde med landbrugets organisationer, bl.a. Landbo Thy, og har været meget opsat på at varetage landbrugetsinteresser, hvor natur- og miljøinteresser så fik en langt lavere prioritet.

Det virkeligt deprimerende i denne sag ligger i, at private borgere og foreninger skal føre en lang og sej kamp for at få fastslået, at kommunerne faktisk skal leve op til natur- og miljølovgivningen og andre love af betydning for natur og miljø - og administrere i lovgivningens bogstav og ånd. - Men bedre sent end aldrig!


De senest indberettede arter i Naturbasen: