Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

13. november 2002

Digiscoping - Digital Fuglefotografering

Jens Eriksen har lavet en glimrende hjemmeside om digiscoping eller digital fuglefotografering, hvor man tager billeder gennem sit teleskop med et digitalt kamera. Ud over mange flotte billeder, er der et glimrende afsnit der fortæller om teknikken bag digiscoping. Desuden er der anbefalinger til hvilken type kamera og teleskop man skal bruge ( www.sitecenter.dk... ).

Et interessant afsnit handler om adaptere til fastgørelse af kameraet til teleskopet. Jens Eriksen har selv lavet sin adapter til sit Leica teleskop og Nikon Coolpix kamera og har derved sparet 1800 kr ved en halv times arbejde. En søgning på nettet fandt hurtig den billigste pris på et Nicon Coolpix 4500, nemlig 6057 kr. i itbutikken ( dk.itbutikken.dk/default... ).

Hvis du i for vejen har et billedbehandlingsprogram så som Photoshop eller Corel PhotoPaint, er der faktisk mindst 3000 kr at spare ved at købe kameraet i Itbutikken og ved at lave sin egen adapter, set i forhold til f.eks Naturbutikkens tilbud på 9000 kr. for kamera, adapter og software ( www.naturbutikken.dk/coolpix45 ).


De senest indberettede arter i Naturbasen: