Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

17. maj 2013

Skoven lukket grundet jagt !

I nærheden af min bopæl findes der en større privat skovejendom, hvor der er en god vildtbestand. Bukkejagten gik ind 16. maj.

Siden i onsdags (altså 15. maj) - hen på eftermiddagen - har der ved indgangsvejene været opsat røde skilte som dette www.skovudstyr.dk...713030_.jpg

ER det lovligt, at afspærre skoven i dagevis her under bukkejagten?

Hvor længe må den slags skilte være opsat ?

I hvilken periode i løbet af døgnet ??

Drives der bukkejagt midt på dagen? (Jeg ved det typisk er morgen og aften, der pürches).

Hvor klager man over skiltningen (- hvis den er ulovlig) ??

Naturbeskyttelsesloven siger:

Skove

§ 23. Skove er åbne for færdsel til fods og på cykel samt for ophold, hvis der er lovlig adgang dertil. Det gælder dog ikke for skovarealer, der er afmærket som militære anlæg. Adgang sker på eget ansvar. Hunde skal føres i snor.

Stk. 2. Offentlighedens adgang må ikke forhindres eller vanskeliggøres. Der må ikke opsættes usædvanlige hegn omkring skove.

Stk. 3. Ejeren kan forbyde adgang på dage, hvor der holdes jagt, eller i områder, hvor der foregår intensivt skovningsarbejde.

I vejledningen til Naturbeskyttelsesloven står der:

Midlertidig lukning

Naturbeskyttelseslovens § 23, stk. 3 om ejerens ret til midlertidigt at lukke skovområder på grund af jagt eller intensivt skovningsarbejde svarer til naturfredningslovens regler. Afspærring af områder kan kun finde sted, hvis offentlighedens tilstedeværelse vil være forbundet med en vis risiko. Kun selskabsjagt (typisk klapjagt, drivjagt og trykjagt) er omfattet af bestemmelsen. Den midlertidige lukning skal fremgå af skiltning, der angiver det tidsrum, hvor forbudet gælder. Skiltet skal fjernes straks efter jagten, jf. bekendtgørelsen § 6.

De jagtetiske regler siger: "Undgå så vidt muligt at lukke

skove for offentlig adgang ved afvikling af jagt, opsæt i stedet vejledende skilte." Fra jaegernesmagasin.dk...jagtskiltning-skoven-lukket-pa-grund-jagt

Hvad er der at gøre...?

Mvh Lars Jørgen

De senest indberettede arter i Naturbasen: