Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

27. juni 2013

Orkideerne på Møns Klint

Ny bog om orkideerne på Møns Klint af Niels Faurholdt og Jimmy Lassen, udgivet af GeoCenter Møns Klint 2013. Det er en lille handy bog på 53 sider med hård vejrbestandig omslag (14,6 x 21,6 cm). Siderne har en lækker silkemat overflade, som gør at lysreflekser mindskes. Bogen beskriver, med vellignende billede og let forståelig tekst samtlige 18 nuværende, og de 7 forsvundet arter som er kendt fra Møns Klint. Desuden omhandles 3 arter af kodrivere samt deres krydsninger. I bogens start beskrives hvad der gøres for at beskytte og bevare orkideerne, samt en lille historie om udviklingen hos Horndrager. De vigtigste voksestederne gennemgås suppleret med billeder. I bogens første og sidste opslag er der et revideret kort over Høje Møn (vandretursfolder).

Bogen kan kun købes på GeoCenter Møns Klint samt boghandlerne i Stege. Prisen for denne uundværlige bog er kun 75 kr. hvad der er rørende billig når man tager bogens superfine kvalitet i betragtning.

Med venlig Hilsen

Jimmy Lassen


Foto: J. Lassen

De senest indberettede arter i Naturbasen: