Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

20. juli 2013

Kvalitetsudvalget for Pattedyr mener, at alle træer skal slettes fra naturdatabasen

Eller er det igen en skæv formulering på dansk?

Her er et frisk citat af en afvisning af en obs. af en formodet strejfende gårdhund i Midtjylland. Afvisningen er ok - men begrundelsen?

Kvalitetsudvalg: Domisticerede arter som hunde hører ikke til i basen, ganske enkelt. Derfor en afvisning af observationen. 19-07-2013 20:34

Kvalitetsudvalg: Observationen er afvist 19-07-2013 20:34

Jeg har haft en længere tråd om forskellen på vildformer og tamformer af arten Canis lupus skal lægges på artsniveau - af praktiske grunde. www.fugleognatur.dk...show_message

Kvalitetsudvalget for Pattedyr har nu forholdsvis klart udtrykt, at Hund er en art, som er forskellig fra arten Ulv. Skønt det fremgår ikke, om der er tænkt over problemet og konsekvenserne for indobsning. Samtidig står der i begrundelsen, at det er domesticerede ARTER, som ikke skal med i naturdatabasen.

Hvilket betyder at hvis en planteart har kulturformer i dyrkning, så skal dens forvildede (eller vilde) former ikke med i databasen. Mon dette virkelig er meningen hos kvalitetsudvalget?

Hvor går man videre, hvis man vil højne kvaliteten af kvalitetsudvalgets arbejde.

hilsen fra HENRY

De senest indberettede arter i Naturbasen: