Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

29. juli 2013

Ideer til programmer om Biodiversitet.

Hej alle.

Jeg sidder og roder med en TV-serie. Temaet er de flotte ord om at standse tilbagegangen i biodiversiteten og hvordan vi så reelt udøver det i praksis.

Det ser, som jeg ser det, ikke godt ud. I hvert program tages der fat i een dyreart og et konkret eksempel på hvordan vi forvalter dens levested.

Feks. Kongeguldsmeden som yngler i Styg Bæk der afvander Lønborg hede. Kongeguldsmeden er omend ikke truet - så står den på rødlisten som næsten truet. Kommunen uddybede bækken voldsomt forrige år, på trods af at det er et paragraf 3 vandløb og at kongeguldsmeden yngler i vandløbet.

Tilsvarende eksempler søges - altså hvordan vi "passer på" vores sjældne dyr som ikke kan overleve på asfalt og i kornmarker. Vi skal rundt i landet, i forskellige naturtyper, forskellige dyrearter og forskellige "plejemetoder".

Under overvejelse er feks. Skov - Eghjort - fjernelse af dødt ved og gamle træer. Enge - svalehale - nye potentielle yngleområder skabes mens de eksisterende forsvinder. - Problemet med dem er at de faktisk allerede er uddøde...

Skyd gerne med eksempler fra hele landet!

De senest indberettede arter i Naturbasen: