Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

3. december 2013

Velkommen kritik af det danske nationalpark-koncept fra Nils Wiljelm

På Altinget i dag refereres Nils Wilhjelm for en kritik af den poppede tolkning af nationalparkbegrebet, hvor der ligger alt for lidt vægt på naturbeskyttelse og alt for meget vægt på publikumsfaciliteter o.s.v. Det er en meget væsentlig diskussion, her er et citat fra artiklen:

Nils Wilhjelm mener i den henseende også, at politikerne har oversolgt anbefalingen om at lave nationalparker. Dengang Wilhjelm-udvalget leverede sin rapport, kom det med en række anbefalinger til, hvordan man får bedre natur i Danmark. Men nationalparker var ikke et af de vigtigste forslag, lyder det fra Nils Wilhjelm.

"Nationalparkerne var absolut ikke en af vores vigtigste anbefalinger. Men den blev fra politisk hånd solgt med, at her redder vi virkelig noget af dansk natur. Og det er noget sludder," siger han.

Nils Wilhjelm mener, at der er ved at ske en "tivolisering" af nationalparkerne, hvor der er for mange planer om at bygge alt muligt for at tiltrække flere folk. Både lokale og turister. Men formålet var egentlig mere vild natur, som i sig selv skulle tiltrække folk.

"I dag handler det ikke blot om at tiltrække personer, som kan opleve naturen. Det er ved at udvikle sig til en tivolisering med legepladser, kondibaner og alt muligt forskelligt," siger Nils Wilhjelm.

Det er lige mine ord!

Nils Wilhjelm er ansvarlig konsevativ, tidl. industriminister i en borgerlig regering, jeg er miljøbevidst socialist.

Men tænk, at vi er så enige! 8-)

De senest indberettede arter i Naturbasen: