Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

23. januar 2014

Danmarks historiens største naturkatastrofe.

Danmarks historiens største naturkatastrofe.

Den største del af Danmark bruges til landbrug som udgør 62 % af det samlede areal, hvor størstedelen af dette bruges til svineproduktion, hvoraf 90 % eksporteres til udlandet. Danmark er nu verdens største svineeksportør. De miljømæssige omkostninger er stigende,. CO2-udledningen for at transportere og eksportere er enorme. Pga. af denne produktion bruges flere gødning og giftstoffer i landbruget. Og man vil åbne op for mere svineproduktion.

Samtidig giver denne stigende produktion mindre og mindre job og det udgør mindre af den danske økonomi? De menneskelige omkostninger på landet er graverende, der er en grund til vi kalder landet uden for byerne udkantsdanmark. Hvad skal vi gøre ved dette?

Vi i Danmark har et ansvar på at rette op på dette. Det gælder os forbrugere, politikere , landbruget osv. For det er i sidste øjeblik at stoppe dette cirkus, fordi resultatet bliver et dansk landskab blottet for afveksling og mangfoldighed.

Jeg må indrømme at filmen ReDane på Vimeo har provokeret mig til dette indlæg; vimeo.com/82118155


Foto: Lars Andersen

De senest indberettede arter i Naturbasen: