Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

1. februar 2014

Forfra, Februar, Flora, Funga, Fugle, Fluer, Fest og Farver

De mange F-ers måned :

Det lykkedes at komme ud fra januar -januar, der i første halvdel var meget mild. Der blev minsandten fundet spektakulære blomstrende planter samt svampe, og vi talte om grøn vinter. Joh, god morgen - i sidste halvdel kom Kong Vinter med bulder og brag -Vendsyssel med Einar og Kresten i spidsen jamrede over flere meter sne, medens man f.eks. i Øksedal hyggede sig med et let lag pudder og som sådan kunne fortsætte svampeundersøgelser. Solen var karrig -kun ganske få soltimer, måske færreste solstråler siden 1960erne.Derfor byder vi festmåneden februar velkommen -der er godt nok ikke 29 dage...., men så må vi klare os med 28 dage. Dagene længes, vinteren strenges -måske, men man har dog lovet os mildere vinde, så lad denne tråd køre til ... måske midten af marts. Til den tid har vi NOK et eller andet sted fået præsenteret den Blå Anemone , måske fra Øksedal, hvem ved...??? ;-)

Fuglene flokkes om foderbrædderne /indberetninger om duer, fasaner,spurve og andre fluer vækker opsigt rundt omkring. Dog har spurven siddet stum bag kvist, og kålgårdspilen har pebet trist , medens urt og busk har stået skjult i snedyngerne. Så der HAR været TYST og HVIDT derude, -men mon ikke lysere tider anes forude -dagen er snart tiltaget med ikke mindre end et par timer. Er din stue lav og trang, løft dit sind des mere, slip det frejdig løs i sang. Det ER hvidt derude, og kyndelmisse slår sin knude . Rød Hestehov havde mulen fremme ved årsskiftet, men har skyndsomt trukket sig tilbage til staldens varme hø , her hvor sneen har dækket mark og mose.

Det er tyst derude -kun med sagte pik ....på rude, melder sig den små Musvit ......

Må folkene rundt omkring i -ja, sommerlandet er nok ikke rette betegnelse - men så i den kolde sneørken vågne op til dåd og slå på deres strenge og gå til deres lille gerning ud og dele alle de fine iagttagelser, således at februarforfratråden bliver fest og farver. Februar 1944 var forholdsvis varm og tør -højeste temperatur 9,2 grader. Lad os bare få en gentagelse eller lad os få den højere op her i 2014, så vi snart kan synge: Fo´ ajle di små blomster, dæ dov æ´ te´ i år :-) :-)

Vel mødt til alle, der vil flokkes som disse Langhaler (Halefluer) - alle er velkomne med nyt fra det ganske land. Liste E venter !

Tråden kører til , der er Blå Anemoner ;-) -til den tid vil det være ønskeligt, at en ny, ikke afdanket, trådholder kommer på banen

Øksedal, den 1. februar

penneføreren

Her link til 5 års fødselsdagstråden del 2:

www.fugleognatur.dk...show_message

-der er også en passende sang: Bemærk melodien: 100 år gammel :-)

www.youtube.com/watch...

.... let´s roll, folks -her i denne fødselsdagsrige måned -jeg kender fra 4. og 8. fra 9. og fra 11. og 12. :-) og 14. og 17. fra den 28. og 29. (;-) -så lad fødselsdagstråden blive fest og farver i det ganske rige.

:-)


Foto: Per Taudal Poulsen

De senest indberettede arter i Naturbasen: