Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

11. februar 2014

Kirsten Brosbøl, vågn op! Naturstyrelsen har fået tilbagefald.

Jeg bliver simpelthen så edderspændt harm over, at vi har en naturstyrelse, der får lov til at udsende sådanne pressemeddelelser. www.naturstyrelsen.dk...Skovoprydning

Overskriften er "Naturstyrelsen knokler for at gøre skove klar til gæster", og billedteksten "Rester. Der er stadig tydelig spor efter de to store storme i 2013." Hvad giver I?

Der er så store naturmæssige gevinster ved stormfald, at man kunne koge suppe på det herfra og til næste storm, og man kunne bidrage til at oplyse befolkningen om natur og naturlig dynamik. Men gør man det? Absolut ikke. Hvorfor er man så bange? Mangler Naturstyrelsen en Bengt Holst?

Ja. Vi har en naturstyrelse, der ganske enkelt ikke vil biodiversitet, som drukner alt i spin og bortforklaringer, og som udøver politisk pres på forskere etc. Så kan det godt være, at styrelsens medarbejdere prøver at forklare mig, at det er politikerne, der lægger pres på, men... hallo! De har lige fået en ny minister. Hun lægger med garanti ikke pres på noget som helst, så bundlinjen må være, at politikken stammer fra embedsværket selv. Den del af embedsværket, der savler, når de ser en plantage og stor maskine, der arbejder.

Kirsten Brosbøl har små to år til at vende skuden og få denne regering til at tage natur og biodiversitet alvorligt. Men regeringen går såmænd nok af inden, og med den nuværende mangel på naturpolitik kan det alligevel være det samme.


Foto: Øjekræs... sikke mange nye levesteder!

De senest indberettede arter i Naturbasen: