Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

17. maj 2014

Ugrenet Edderkopurt

Er der nogle af Jer brave jyske botanikere, amatører som professionelle, der har stor viden eller erfaring med Ugrenet Edderkopurt, mht. formering via frø og naturpleje. Grunden til jeg spøger, er at vi i Nordsjælland har en meget lille bestand, som tilsyneladende kun består af gamle planter (kloner). På arealet skal der laves naturpleje med le og rive, men vi ved ikke helt hvad der skal til, for at den kan sprede sig. Kan det tænkes, at roden i sandjorden ("harvning") kan have en gavnlig effekt, eller måske afbrænding?

Bestanden i Nordsjælland siges ofte at være en hybrid, men hvorfor, den ligner Ugrenet, både i størrelse (blomster og habitus) og statur, at den af og til forgrener sig lidt, udelukker vel ikke at det er den? Er der nogen, som har undersøgt det? Skulle det alligevel være en hydrid, forklare det måske hvorfor den ikke spredes via frø, da de i så fald kan være golde, men hvorfra skulle den ene af forældrene komme. Grenet findes flere steder langs Roskilde Fjord, men Ugrenet skal man hhv. til det østligste af Skåne, mel. Strib - Assens eller mel. Karup - Mariager og Bornholm, for at finde kendte findesteder, før som nu.

Hilsen Jimmy



Foto: J. Lassen

De senest indberettede arter i Naturbasen: