Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

13. juli 2007

Skyd på naturen

Naturama i Svendborg udskriver igen fotokonkurrence for børn og voksne.

Danske naturfotografer kan godt ruste sig til tænderne. Der bliver også mulighed for at ’skyde på naturen’ i 2007.

Naturama i Svendborg inviterer nu til fotokonkurrencen Skyd på naturen, der blev afviklet for første gang i 2006. Den resulterede i en meget rost og meget besøgt udstilling på Naturama, hvor et halvt hundrede fotos var med.

Igen i år kan naturfotografer vinde attraktive præmier. Førstepræmien hos de voksne er en rejse til isfjorden i Ilulissat, Grønland. Det bedte børnefoto bliver præmieret med et digitalt spejlreflekskamera.

- Vi er overbeviste om, at der er endnu flere dygtige fotografer i Danmark end dem, der deltog sidste år. Så vi forsøger igen – og vil så bagefter tage stilling til om der er basis for at lave den slags konkurrencer hvert år i Danmark, siger Jens Nyeland, Naturama.

Det er Naturamas håb, at konkurrencen kan skabe større opmærksomhed og respekt om naturbilleder. Og ligeså vigtigt: At få endnu flere til at gå på jagt i naturen med et kamera.

Skyd på naturen, er en fotokonkurrence for både børn og voksne. Temaet er vildtlevende danske pattedyr, fugle, fisk, insekter og kryb.

Den 14-årige skoleelev Karina Christensen fra Ølstykke blev i 2006 en suveræn vinder af børnekonkurrencen. Hos de voksne sejrede en af landets skrappeste naturfotografer: Søren Koch, Grenå.

Afleveringsfristen for Skyd på naturen, er onsdag den 31. oktober kl. 17.

Vinderne bliver kåret i januar 2008. Et halvt hundrede af de bedste billeder kan ses på en særudstilling på Naturama.

Konkurrencebetingelser, præmieliste og dommerkomite kan ses på: www.naturama.dk.

Yderligere oplysninger: Jens Nyeland (24 88 62 97) og Ole Larsen (24 88 62 88).


Foto: Søren Koch

De senest indberettede arter i Naturbasen: