Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

11. februar 2016

Alvorligt slag mod dansk botanik

Læserne af Fugle og Natur har sikkert hørt om nedskæringerne på vore universiteter i forbindelse med de generelle offentlige 2% besparelser efter ”grønthøstermetoden”. De enkelte offentlige institutioner må selv om, hvordan de vil fordele smerten, og på Købehavns Universitet har man fyret flere hundrede forskere.

Det har også ramt Statens Naturhistoriske Museum, der jo er en del af KU. Som man kunne frygte, er et i forvejen svækket område som botanik særligt udsat. Jeg har i dag hørt, at det bl.a. er gået ud over den allersidste botaniker fra det gamle Botanisk Museum. Der er nu ingen tilbage, der er ansvarlig for de botaniske samlinger, og ingen forskning i dansk eller europæisk flora – eller i flora i det hele taget. Hvad der skal ske med de botaniske samlinger vides i øjeblikket ikke. Det forlyder endvidere, at driftslederen af Botaniske have også er fyret, men det vides endnu ikke, hvad det vil betyde for Havens status og opgaver fremover.

FinnR


De senest indberettede arter i Naturbasen: