Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

29. april 2016

Den lille Perlehyacint - på engelsk Grape Hyacinth

Den almindeligste Muscari i Danmark er sandsynligvis arten Armensk Perlehyacint (M. armeniacum). Men den bliver ofte fejlagtigt indrapporteret under navnet M. botryodes. Som på dansk hedder Almindelig Perlehyacint, skønt den art er knap så almindelig - i alt fald i nogle egne af landet. Dette kan ikke ses på AFD-kortene, formentlig fordi forvildet Perlehyacint alt for ofte bliver ukritisk indrapporteret som værende arten Alm. Perlehyacint.

Hvornår arten Armensk Perlehyacint er blevet den almindeligste i Danmark (i alt fald på den gode jordbund) lader sig ikke efterforske, fordi der er gemt alt for få herbariebelæg af forvildede danske perlehyacinter. Disse bliver nemlig ofte ødelagt ved tørring og presning.

..

Somme tider er arten Alm. Perlehyacint forbløffende småblomstret. Men dette er måske bare en gammeldags sort? Hvem ved noget om det?

Sådan en småblomstret sort er forvildet i græsbrak øst for Bregninge Kirke på Tåsinge. Her kommer nogle billeder af dette.

fortsættes


Foto: Ved Bregninge kirke den 27. april 2016

De senest indberettede arter i Naturbasen: