Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

5. december 2007

Liveview! Er det bedste der er sket for makrofotografen!

I en del år, måtte man som makrofotograf kikke misundelig på de små digitale kameraer, som kan bruge skærmen bagpå som søger med liveview, nogle endda med vipbare skærm! Nu langt om længe har Olympus, Canon (fik selv et Canon 40D i oktober), og nu i de sidste dage har Nikon lanceret deres nye digitale spejlreflekser med liveview!

Så for 2 dage siden i Photographica de nye Nikon D3 og D300 som lige var ankommet, begge med 12 mil. pixel, og liveview med autofokus, dog vipper spejlet imidlertidigt ned under fokuseringen!.

Hørte også et rygte fra Photographica at Canon kommer med en afløser for 5D'eren til foråret. Så man kan få et lille fuldframe uden den store batteridel på undersiden til billige penge! Host, sådan ca; 25.000,-dkr!

Vi makrofotogafer hader den store batteripakke under camerahuset, som tvinger en til en skrå fotovinkel på en sommerfugl der sidder på jorden med lukkede vinger.


Foto: Lars Andersen

De senest indberettede arter i Naturbasen: