Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

31. august 2017

Septembers himmel er så blå -Forfra med Tyttebær og Vokshatte

På heden ved St. Ajstrup/Nibe er der hvidt og rødt i Tyttebærrene - de er startet forfra i håb om "Indian summer" ... Vokshattene lader lidt vente på sig, men de kommer nu.... Admiralerne flagrer rundt som var det Kastrup Lufthavn...

Dådrige mænd og kvinder tripper for at komme derud og gøre opsigtsvækkende fund og delagtiggøre for Forfratrådens læsere Her er plads til det hele: planterne, svampene, fluerne og dyrene -ja, alt, hvad der rører på sig derude.... :-)

Sommeren 2017 har ikke ligefrem budt på tørketider. Svampene står og tripper omkring os, men snart myldrer de frem...

Længe har vi dog kunnet glædet os over den Spidspuklede Vokshat. , den Rødmende med mere...

Sommerdage med temperaturer over 25 grader har vi ingen haft af heroppe ved Øksedal - nåede vi 24 grader en eller to dage ?? - hvad siger bornholmerne ??

------------------------------

Forrige Forfratråd nærmer sig 200 sider, så det er tid for skiftedag.

Gerner løb med den Runde, Liste R - selv om der blev luret , skyllede han blot igennem.... ;-)

Tråden myldrede med alt godt derudefra , men flere ListeE deltagere kunne dog ikke holde sig fra "Bevingede ord" og "Ordsprog -kloge Citater ".... ;-) men godt at "Sædelighedsudvalget" kunne lægge dæmper på frivoliteterne, således at de grønne glæder igen fik første prioritet. "Redelighedsudvalget" har ikke været sat på store prøver -tidligere tiders forsøg på "uredelighed -sensationer og fordæktheder, Pralerier .... har tråden været skånet for... 8-)

men opsigtsvækkende fund har der været mange af...

Diverse memoirer, måske lidt "da capo" ? har der også været plads til - ;-)

Til november har Forfratråden 8 ..otte !!! års fødselsdag. Tak til FugleogNatur for dette skønne fristed -mødested. :-), som Ole B. Lyshede uforvarende startede i november 2009 !!

Her er liv, musik og glade dage. Masser af spændende beretninger fra Hovedstaden , fra Nykøbing og Kjøge til Fakse , Næstved og Gedser, ( de sjællændere er svære at slå ..) -fra THY og Øksedal til Hobro -fra Heden til Sønderjylland -...... hov, Fyn.....Fyn er fin.....men lidt spagt... Det er nok fordi, at OB - Fyns stolthed , filial af AaB -har lidt trange kår... men kom frit frem alle I Fynboere - :-)

---------

"Ansættelsesudvalget har fået påtale for sendrægtighed, men Penneføreren påtager sig det ærefulde og opløftende arbejde endnu en gang at være Ledende trådholder , så med forlov: Velkommen alle I derude med eller uden lugejern og stok : Kig indenfor med stort og småt - alle bidrag er velkomne :-)

Per fra Øksedal -Ledende trådholder

www.youtube.com/watch...



Foto: Per Taudal Poulsen

De senest indberettede arter i Naturbasen: