Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

28. april 2008

Rosengelé og -marmelade af Rynket Roser bl.a.



Sidste år lavede jeg to glas, "hvid" og "rød", rosengelé af vilde roser fra omegnen. Den smager fint på hvidt brød eller boller serveret f.eks. sammen med te. Den kan også godt bruges til forskellige retter og desserter.

Fri efter Politikens Syltebog af Anna Hjernøe:

Rør 1 tsk i 5 dl kogende vand og lad 1/2 liter rosenblade koge forsigtigt i ca. 5 minutter. Si rosenbladene fra.

Drys geleringsmiddel i under omrøring, giv væsken et hurtigt opkog og rør sukker i. Giv saften endnu et opkog og skum den grundigt. Hæld saften på skoldede glas, osv.

Frøken Jensens Syltetøj og Marmelade fortæller om rosenmarmelade, der laves af udsprungne roser, ligesom man laver frugtmarmelade. Jeg har ikke prøvet den opskrift endnu, men jeg skal måske gøre det i år.


Foto: Jeffrey Lins

De senest indberettede arter i Naturbasen: