Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

6. august 2008

Antallet af gorillaer fordoblet

På Primatological Societys internationale kongres i Edinburgh offentliggjorde Wildlife Conservation Society i går, at man helt uventet har fundet en meget stor bestand af lavlandsgorillaer i den nordlige del af Congo. Ved hjælp af redetællinger estimeres bestanden til at bestå af omkring 125000 individer. De lokale myndigheder var i forvejen klar over, at der var gorillaer i området, men man havde ingen anelse om, at der var tale om en så stor population.

Fundet vil danne grundlag for oprettelsen af en ny nationalpark i Ntokou-Pikounda regionen, da dele af den nyopdagede bestand befinder sig udenfor de nuværende nationalparker.

Ved den seneste tælling af gorillabestandene i de syv centralafrikanske stater, hvor gorillaerne lever, anslog man den samlede bestand til ca. 100000 individer. Det tal menes i dag at være reduceret med op til 50% pga. jagt og sygdom.

Selvom verdens bestand af gorillaer pludselig er blevet fordoblet, vil gorillaerne stadig figurere på listen over de mest truede dyrearter i verden. Jagt og ebolavirus har en stor del af skylden for reduktionen i bestandene. Viljen til at passe på gorillaerne og forhindre jagten på dem er stor i de centralafrikanske lande, men det kniber ofte med det økonomiske og administrative overblik, når tiltagene skal føres ud i livet.

Vi kan håbe, at dette boost i bestanden af gorillaer, ikke kun bliver en udskydning af den uddøen af gorillaerne, mange har forudset.

Kilde: Wildlife Conservation Society


De senest indberettede arter i Naturbasen: