Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

5. maj 2009

Atypiske ting - stenalder 2

når vi fra tid til anden falder over ting der "godt" ku ligne noget men ikke figurerer i noget faglitaratur så tøv lige en kende!

for undervurderingen af stenalderfolket er nok kimen til en fantasiløs indsamling af at kun typologisk korekte oldsager opsamles og en spændene del af vores fortid blir overset, efterhånden som man får øje for bearbejdet flint,især fra den ældre del af stenalderen,dukker der ofte mange men næsten udviskede spor frem fra muld og strand.

oploader lige et par billeder af en af de sager - godt omformet(kridt) og tumblet igenem af sten og vand i årtusinder - rent fagligt er der kun 3 sikre spor på stenen , men er man opmærksom- kan man se bla det kraftige atypiske slid på oversiden ( hullet er naturligt) den skarpe afgrænsning af kanter,

og så sidst men ikke mindst fantasien til at ku se et formål med det fundne.

ikke dermed sagt vi bare ukontrolleret skal hjembringe ravl og krat,

men er der bare få "sikre" spor eller en stærk fornemmelse - så er min erfaring at der ligger en interasant historie og lurer.

og her kan blandt andet dette udemærkede

forum bruges så alle os med hang til sporene fra fortiden kan få luftet vores hyppoteser og erfaringer.

Mvh Kjeld





Foto: Kjeld Larsen

De senest indberettede arter i Naturbasen: