Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

6. juni 2006

Kulinarisk: Om kapun og røj

Kan nogen hjælpe mig med følgende to spørgsmål?

1.

Kapun er som bekendt en kastreret hane. Men hvordan kastrerer man fugle? Bare rolig, har ingen hensigter i den retning, bare nysgerrig...

Gør man det stadig herhjemme?

2.

I min oldemors kogebog (alder uvis) er der opskrifter på en række vildtfugle, bla. krageunger, råger, ryper, hjerper, svaner ("Det er kun Ungerne, der anvendes.."), stegte urhøns, kramsfugle m.m.

Spørgsmålet angår denne opskrift:

Tjur og Røj.

Flaas, spækkes og steges som Fasan og serveres med Vildtsauce til.


Men hvad i alverden er en "røj"?


De senest indberettede arter i Naturbasen: