Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

17. november 2009

Bør feltfreaks TBE-vaccineres?

Avisen Politiken skrev søndag 15/11-09 om risiko for smitte af TBE/centraleuropæisk hjernehindebetændelse fra flåter, især på (Nord-)Sjælland.

Der er en (ret lille) risiko for at dø af TBE, men der kan også komme kedelige livsvarige men, såsom nedsat kraft i armene og vanskeligheder med at kommunikere og koordinere.

TBE overføres på få minutter og kan ikke behandles - men man kan dog vaccineres, hvilket anbefales for skovarbejdere, jægere, ornitologer, orienteringsløbere og andre der bruger de sjællandske skove intensivt.

I Østrig vaccineres hele befolkningen.

En ny undersøgelse fra KU Life har påvist TBE-antistoffer i hunde (som ikke kan vaccineres..) også fra Fyn og Jylland, så måske bør feltfreaks i hele landet snakke vaccination med deres læge.....

En del (+ nyt materiale) kan læses: politiken.dk...article835399.ece, men hvis man vil læse hele artiklen (som fylder godt 1/3-del Politikenside), så må man nok en tur på biblioteket.

Som fuglekigger/ornit vil jeg nok foretrække at blive vaccineret (allerede i løbet af vinteren) - hvad med dig?

:-S LP


De senest indberettede arter i Naturbasen: